photo detail

Washington DC is de officiële hoofdstad van de Verenigde Staten. Iedereen kent natuurlijk het centrale overheidsgebouw ‘The White House’ van het journaal of uit speelfilms. Maar deze wereldstad heeft nog veel meer te bieden en is terecht een veelbezochte locatie. Dat mag ook wel als zes van de tien als mooist bekroonde architectonische hoogstandjes in Washington staan. Geniet van de vele musea, parken of bezoek een van de theaters of evenementen.

De ‘must sees’

Het is haast overbodig om de lezer aan te raden het Witte Huis te gaan bekijken. Een trip naar Washington is natuurlijk niet compleet zonder een bezichtiging van de residentie van de president. Tussen het gigantische Capitool- waar het Senaat en Congres zijn gehuisvest- en het Witte Huis ligt het ‘National Mall’ park. Als u dit park doorkruist komt u ook bij het George Washington monument. Een kleine tweehonderd meter hoge obelisk die de eerste president van Noord-Amerika eert. In het gebied rondom het Witte Huis liggen bovendien vele musea gelegen.

Musea en kerken

Washington heeft vele tientallen musea en kerken. Zodoende heeft u eerder teveel keus dan te weinig. Erg bijzonder is het National Gallery of Art waar u naast urenlang kunst kijken ook kunt schaatsen en dineren. Dit gratis (!) museum heeft een zeer diverse collectie. Daarnaast valt het Newseum aan te bevelen. Dit historische museum heeft niet alleen veel foto- en videomateriaal maar ook attributen zoals de deur van Watergate. De populairste kerk is de Washington National Cathedral.

Theater en evenementen

In Washington zijn enkele beroemde theaters gevestigd zoals het Shakespeare of Ford theater waar veel grote stukken worden opgevoerd. Als u rond die tijd in Washington bent is het ook aan te raden om de ‘Sunset parade’ bij te wonen. Een grootse ceremoniële parade van de mariniers, erg indrukwekkend! Ook is het erg vermakelijk om een wedstrijd bij te wonen van de plaatselijke American Football ploeg de ‘Red Skins’. American Football is naast honk- en basketbal dé nationale sport in de VS.

Foto: rabbit75_fot – Fotolia
Gerelateerde artikelen:

RelatedPhotos

Hawaï: een fantastische vakantiebestemming
Comments: 0
Added: Author: Admin
Overnachtingen in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
All-inclusives naar de Verenigde Staten
Comments: 0
Added: Author: Admin
Spreek beter Engels: Maak een taalreis of een taalcursus in Amerika
Comments: 0
Added: Author: Admin
Accommodatie vinden in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
Ontdek de Amerikaanse westkust: tips voor een geslaagde roadtrip
Comments: 0
Added: Author: Admin