photo detail

Zakendoen wordt steeds internationaler. Meer en meer bedrijven zoeken klanten, of hebben leveranciers over onze landsgrenzen heen. Grote kans dat uw bedrijf, of het bedrijf waarvoor u werkt, ook buitenlandse relaties heeft. U zult steeds vaker contact hebben of krijgen met Engelse, of Engels sprekende relaties. En de gesprekken zullen dan niet alleen over koetjes en kalfjes gaan, maar u zult stevig onderhandelen over de voorwaarden van een contract, of uitleg krijgen over de werking van een van de producten die u wellicht gaat verkopen. Hoe prettig is het dan als u perfect Engels zou spreken?

Iedere Nederlander spreek Engels

Zo goed als elke Nederlander kan zich in het Engels redden. Op vakantie, of als de ondertiteling bij een televisieprogramma wegvalt, en zelfs als hij door een Engelse tourist op straat de weg wordt gevraagd. Hierbij is het echter meer van belang dat u zich verstaanbaar kunt maken. Het is niet nodig om de taal tot in de perfectie te beheersen. Hoe anders is het bij zakendoen met een Engels sprekend iemand. Deze persoon verwacht van u niet alleen dat u zich verstaanbaar kunt maken, maar ook dat u zich perfect kunt uitdrukken in zowel woord als geschrift.

Een cursus zakelijk Engels helpt

Doet u veel zaken met Engels sprekende relaties overweeg dan zeker eens een cursus zakelijk Engels te volgen, of een taalreis te maken, bijvoorbeeld naar Amerika. Niet alleen verbetert u hiermee uw kennis van de Engels taal, en zult u zich er gemakkelijker door voelen bij het spreken met een Engelsman, of het schrijven van een Engels verkoopvoorstel, maar ook leert u hier de fijne kneepjes van het zakendoen in het Engels. Verkoopgesprekken vergen namelijk een andere vocabulaire, en beleefdheidsvormen, die u nooit hebt aangeleerd bij de Engels les toen u nog op school zat. U leert bijvoorbeeld welke termen u gebruikt in een onderhandeling, zodat u uw doel gebruikt, zonder dat u uw onderhandelingspartner schade toebrengt. En u leert niet alleen hoe u zich redt in zware zakelijke onderhandelingen. Ook de op het oog normale gesprekken, zoals het aangeven dat u, met uw business card, de rekening zult betalen van het diner dat u met uw zakenpartners heeft gehad, komen aan bod.

Bedenkt u eens voor uzelf hoe gemakkelijk u zich op dit moment voelt bij het voeren van een zakelijk gesprek in het Engels. Heeft u het idee hier meer uit te kunnen halen, overweeg dan zeker een cursus zakelijk Engels of in taalreis naar het Engels talige buitenland. Als u bijvoorbeeld naar Amerika reist om Engels te leren, kunt u niet alleen u taalvaardigheden verbeteren, maar ook de Amerikaanse cultuur beter leren kennen.

Afbeelding: Doc RaBe – Fotolia
Gerelateerde artikelen:

RelatedPhotos

Hawaï: een fantastische vakantiebestemming
Comments: 0
Added: Author: Admin
Overnachtingen in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
All-inclusives naar de Verenigde Staten
Comments: 0
Added: Author: Admin
Washington DC: wat u niet mag missen
Comments: 0
Added: Author: Admin
Accommodatie vinden in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
Ontdek de Amerikaanse westkust: tips voor een geslaagde roadtrip
Comments: 0
Added: Author: Admin