photo detail

Alle beelden die men van Hawaï heeft zijn waar: zonovergoten, palmbomen, hagelwitte stranden, vrolijke muziek en dito mensen en natuurlijk de plaatselijke klederdracht. Dit laatste is natuurlijk al lang niet meer het alledaagse kostuum van de eilandbewoners. De afgelopen decennia zijn colonnes Amerikanen van het vasteland naar Hawaï getrokken. Hen zal je niet snel in een sierlijk jurkje zien dansen. Hawaï is een plek voor sightseeing, relaxen maar ook sportievelingen kunnen zich wagen aan de fantastische surfgolven die dagelijks stuk slaan tegen de stranden.

Bezienswaardigheden

Over het algemeen is eigenlijk vrijwel het hele eiland een bezienswaardigheid. Het is mooi om te zien hoe modern en ‘Pacific’ met elkaar gecombineerd worden. Sommigen vinden misschien de grote hoeveelheid hotels aan de kustlijnen een doorn in het oog. Aan de andere kant zijn er ook tal van andere accommodaties en leveren veel hotels natuurlijk ook veel bedden op. Een mooie plek is de ‘Place of Refugee’ waar de oudste overblijfselen van het tribale Hawaï te bewonderen zijn. De kleine houten tempel omringt door palmbomen en kustlijn is een absolute aanrader.

Prachtige natuur

In het zuidoosten van het eiland vindt men het ‘Volcanoes national park’. Hier vindt men enkele actieve vulkanen. Hun ligging aan de kust maakt het totaalplaatje nog verder af. Sowieso heeft Hawaï enkele prachtige natuurparken waar tropische flora en fauna te bezichtigen zijn evenals enkele wonderschone watervallen. Van historische waarde is de havenplaats Pearl Harbour, bekend van de Japanse aanval op de Amerikaanse vloot. Hieromheen liggen tal van lieflijke dorpjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Verblijf

Hawaï staat zoals hierboven reeds vermeld vol met hotels. Dit heeft nadelen maar ook voordelen. Zo is er zelfs in de hoogseizoenen vrijwel altijd nog een plekje te vinden. Daarnaast treed er natuurlijk marktwerking op: concurrentie kan zorgen voor aantrekkelijke prijzen. Maar ook backpackers kunnen terecht bij een van de zes hostels die Hawaï rijk is. Budgetreizigers doen er verstandig aan van te voren goede research te doen. Over het algemeen is een trip naar de eilanden namelijk niet goedkoop.

Afbeelding gemaakt door: EpicStockMedia – FotoliaGerelateerde artikelen:

RelatedPhotos

Overnachtingen in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
All-inclusives naar de Verenigde Staten
Comments: 0
Added: Author: Admin
Spreek beter Engels: Maak een taalreis of een taalcursus in Amerika
Comments: 0
Added: Author: Admin
Washington DC: wat u niet mag missen
Comments: 0
Added: Author: Admin
Accommodatie vinden in New York
Comments: 0
Added: Author: Admin
Ontdek de Amerikaanse westkust: tips voor een geslaagde roadtrip
Comments: 0
Added: Author: Admin